2021-04-15 10:32:47 - Postet i Casting Postet i Gode råd Postet i Guide

Hvordan laver skuespilleren/modellen den bedste selfcasting/selftape derhjemme?

Et blogpost til skuespilleren/modellen, der skal indlevere en god casting hjemmefra!

Hos BASIC CPH kan du blive mødt af job forespørgsler, der både indeholder stillbilleder og video, og i forbindelse med de mere levende og skuespilsorienterede optagelser, så vil kunderne ofte rigtig gerne se dig performe “live” inden, da der er stor forskel på stillbilleder og evnen til at kunne agere i f.eks. en reklamefilm. Hvis ikke de vil afholde en decideret casting, så beder de derfor om en casting hjemmefra. I disse tilfælde vil vi derfor bede dig om at optage et selftape. Nedenfor finder du derfor et par gode råd til, hvordan du laver den bedst.

 

DE GODE RÅD TIL DIN HJEMME CASTING

 • Sørg altid for godt lys (helst naturligt dagslys), et tydeligt billede og at lyden går fint igennem. Placér kameraet/Iphonen vandret, så du får en bred ramme og kan sidde pænt foran skærmen.
 • Sørg for alm. pænt tøj og hår. Ikke noget med nattøj, nøgenhed eller sjusket knold. Du kan med fordel ”klæde dig for kunden og rollen”. Skal du være business, så ifør dig f.eks. en skjorte – skal du være landbrugsfar, så ton det ned til et mere casual look.
 • Er du blevet bedt om en almindelig præsentation, så sørg for at inkludere; navn, alder, beskæftigelse, agentur (BASIC CPH) og nogle fritidsbeskæftigelser eller andre gode karakteristika ved dig, når du fortæller. Igen, læg eventuelt vægt på noget, der kan understøtte dig i rollen, du castes til.
  - En håndværker kan lide at bruge sine hænder, en sporty type elsker aktivitet, en fodboldfar kan lide at lege med ungerne osv.
 • Er du blevet bedt om en specifik casting, så ØV dig. Engagér dig i rollen, så du får levet dig godt ind i den, lær eventuelle replikker udenad og giv dig så i kast med et par forskellige optagelser, så du lige finder den rigtige udgave og kan vælge den allerbedste til sidst.
  OBS! Vigtigt at du følger alle punkter i en beskrivelse. Der er en grund til at de vil se netop dette. Det kan være ok at improvisere eller tilføje lidt, men det skal virkelig være velovervejet og give mening.
 • Du kan også blive bedt om at vedhæfte et frisk billede af dig selv. Her sørger du blot for at tage et almindeligt portræt i godt lys, så kunden har mulighed for at få et fyldestgørende indtryk af præcis, hvordan du ser ud her og nu. Hvis der er helfigur, profil eller andre specifikationer, så følger du bare samme proces.
 • Hvis der er inkluderet et casting sheet, som du skal udfylde, så er det vigtigt at du vedlægger dette, når du sender filerne. Udfyld altid kontaktoplysningerne med BASIC CPH's information (adresse, telefon og mail) og sørg så for at angive de præcise størrelser, vigtige kendetegn eller eventuelle tidligere erfaring, hvis du bliver bedt om dette. Er du i tvivl om, hvilke tidligere reklamefilm eller opgaver, som er relevante eller kan konflikte med det nye job, så ring til bureauet og forhør dig om detaljerne på dine tidligere optagelser.
 • Til sidst samler du dine relevante filer og laver en samlet mail til din booker via WeTransfer. Denne hjemmeside tillader dig nemlig at sende større filer end mail ofte tillader, og så har du styr på at din booker modtager alt på én gang.

 

En casting er altså din vej til at få rollen til at passe til netop dig! Så tænk dig selv ind i instruktørens hoved og fremhæv så dig selv på bedste vis i overensstemmelse med den rolle, som du castes til.

 

1, 2, 3 – OPTAG!

 

Psst.. hvis du skal deltage i en live casting, så anbefaler vi, at du læser Skuespillerens vej til den gode casting med de bedste tips til din foreberedelse og dit fremmøde! Og er du i tvivl om noget, så husk du selvfølgelig altid er velkommen til at kontakte din booker med spørgsmål.